Hur långt är ett snöre, eller i det här fallet ett nystan. Dokumentation i ord och bild på ett bra ställe där jag hittar tillbaka till hur jag tänkt och gjort är bra.

Efter att ha hittat en extrasticka att sticka in i nederkanten kunde jag försiktigt prova mitt blivande mästerverk. Storleken på oket och kroppen verkar bra. Jag har stickat efter storlek 3XL. Den blir inte för trång och den blir inte heller jättegigantisk som jag också var rädd. Möjligen hade jag kunnat göra ett eller två extra förkortade varv. De 8 extra sidmaskorna bidrar också.

Efter oket startade jag på ett nytt nystan sockgarn och ett nytt nystan fluff.

Jag är fortfarande tveksam till en resårkant med smalare stickor i nederkant. Min idé just nu är resår i stickor fem eller rätstickning. Det skulle passa ihop med ärmarnas och sidornas mönsterstickning.

Nederst på ärmarna vill jag nog ha resårstickning 2 räta 2 aviga det mörkare garnet för att knyta ihop med halskanten.

Jag är lite sugen på att börja sticka på ärmarna nu. Efter att ha konsulterat mönstret så kan jag konstatera att det kommer gå att följa mönstrets storlek 6XL för ärmarna. Jag laddade ner det som ett eget projekt i mönsterappen.

Det är här vi kommer till hur långt är ett snöre. Hur långt räcker en härva garn? Just u känns det som det är jättemycket i ett nystan när jag stickar runt runt runt. Det var länge 14 cm hur jag än stickade för att plötsligt bara vara 13 cm. Jag skulle vilja sticka slut på socknystanet för att se hur långt det räcker och för att slippa ha sex nystan i stickningen på samma gång. De fästade trådarna ställer till besvär så det är redan nu. Jag vill inte fästa in dem ifall jag skulle behöva göra om halskanten.

Sen är frågan om jag vill, kan och bör sticka ärmarna parallellt eller om jag litar på min dokumentation och kan sticka dem seriellt.

Och den ständiga frågan. Hur långt räcker garnet. För min del kommer det inte komma som någon överraskning att garnet inte kommer att räcka som det gjorde för någon i min facebooksstickgrupp. Jag undrar om vi köpt garnet hos samma återförsäljare men jag vet ju att det vara samma problem för mig när jag köpte garn hos en annan återförsäljare.

Garnåtgång såhär långt:

Halskant av mörkare socknarna och ljusare fluff, okänd mängd.

Oket med mina tillägg och ändringar, 1 härva sockgarn och nästan en härva fluff.

Kropp så här långt är drygt en halv härva sockgarn och lika mycket fluff.

Extrafrågor.
Bröt jag en fluffgarnshärva i två nystan? Jag har ett svag minne av det.
Var är resten av garnet? Det som är min backupp. Nu hittar jag bara grundgarn och hare projektet ser ut som in kompis uttryckte det Bikinitop för frusna.