[bild]

Storlek på nystan efter att oket är klart

[bild]

Oj hoppsan, fast stickmarkör fast i stickningen

[bild]

Slutna men avtagbara markörer är bra

När oket äntligen har lagom längd ger jag mig på de där förkortade varven. Efter att ha studerat text och bild på ett flertal sajter bestämmer jag mig för att gå skarp med en gång och köra med mönstrets anvisningar. Det är inte så svårt som det ser ut. Det blir visserligen lite knöligt på vissa ställen och lite glest på andra men det är som det är. Sen kommer jag ju inte ifrån att jag stickar aviga varv lite lösare än räta så det blir lite randigt, men inte så mycket.

Samtidigt som jag stickar ihop de dubblerade maskorna där jag vänt stickar jag upp oket på fyra stickor igen för provning. Maken är tveksam till om det är tillräckligt långt och jag lite skraj för att det är för långt så det är nog prefekt.

Sockgarnsnystanet är nästan slut så jag byter nystan till två nya och kan göra en ordentlig uppläggning för de 16 maskor som ska vara mönsterpanel i sidan. 112 maskor framstycke och sen 16 maskor sidopanel med upplägg enligt rekommendation i mönstret. Maskor på ett varv är nu 112 framstycke, 2 * 16 maskor sidopaneler och 112 maskor bakstycket. Summa 256

Ärmmaskorna sitter nu på den vassa 80 cm långa rundstickan och på en 60 cm lång rundsticka. Jag föredrar att sticka runt på den lite trubbigare 80 cm långa rundstickan som dök upp här hemma. Det hade kanske varit lite lättare att sluta dubbelmaskorna och att få fatt i maskorna i sidouppläggen med en vassare spets.