Jag vet att jag funderade och tänkte och till slut kom på hur jag skulle göra toppen på min toppluva. Jag vet att jag ägnade flera nätter åt det. Min förhoppning var att det skulle finnas i något blogginlägg. Dokumentation är bra

Vad jag kommer ihåg av mitt tänkande är att jag inte behövde justerar antalet maskor. Det skulle lösa sig ändå. Däremot kommer jag inte ihåg hur det skulle lösa sig.

Så vad vet jag?
Mönsterrapport 1 i mönster är är över 16 maskor. Jag har minskat antal rapporter med 1. Mönsterrapport 2 är över 8 maskor i mönstret men det räcker egentligen med ett maskantal delbart med 4.

Så länge jag tar bort en multipel av 4 maskor på ett minskningsvarv så kommer mönstret att stämma. Genom att minska färre maskor i minskningsvarven och öka varven mellan minskningsvarven kommer jag att få en längre topp på min toppluva. Vilket är vad jag eftersträvar.