Det blev visst fel i mina beräkningar och i mitt stickande.

Nu har jag i alla fall gjort de ökningar som jag ska. Dels enligt mönstret, 112 framstycke och 112 bakstycke och 74 i var ärm. Och mina egna där jag lagt till 10 maskor i varje ärm från mönstrets 74 till 84 maskor.

Ärmarna har nu 34 maskor rätstickning +16 maskor mönster + 34 maskor rätstickning = 84 maskor på varje ärm.

Tanken är att jag ska lägg upp 16 maskor i var sida under ärmen och sticka rätstickningsmönster i sidan också.

Nu är frågan hur långt garnet räcker med dessa tillägg. Det var lite underkant redan innan. Å andra sidan har jag ingen nytta av en för trång tröja.

Summa maskor är nu 84 +112 +84 + 112 = 392

Nu ska här stickas till 26 cm o längd och sen förkortade varv enligt mönstret.

Förhoppningsvis har jag tagit höjd eller kanske jag ska skriva vidd för att ärmarna ska bli tillräckligt vida. Jag har nån idé om att lägga upp 16 maskor i var sidan istället för mönstrets föreslagna 12 och sen sticka dessa 16 maskor i rätstickning.

På samma sätt skulle jag då lägga upp 16 maskor under ärmen och få totalt 100 maskor per ärm. Lite beroende på hur hårt jag stickar så kommer då ärmarna att bli 45 – 55 cm vida i över överarmen.