[bild]

En fästklar vante

Garn: Handfärgat sockgarn från Limmo-design färg Rymdskeppet Sune
Stickor: Nummer 3 av diverse sorter, Lång rundsticka, strumpstickor av olika längd

Uppläggning: 2* 56 maskor magisk loop

Stickning: mudd 2 räta två aviga i cm ungefär varv. Därefter slätsitickning. Vid cm stickans en tråd för tummen in över 8 maskor. Forsätt med slätstickning till handen mäter cm från mudden, ca varv

Fingrar:

Tumme : Ploca upp maskor från tråden och ta upp ett par maskor i var sida. Totalt 21 makor. Fördela på tre stickor och sticka runt i 4 cm. Minska sen genom att sticka ihop de 2 första maskorna på varje sticka.

Lillfinger: Ta de sista 7 maskorna på framsidan och baksidan. Lägg upp 2 maskor mot ringfingret =16 maskor. Sticka runt på tre stickor i 4 cm. Minska genom att sticka ihop de 2 första maskorna på varje sticka varje varv tills masorna är slut.

Pekfinger: ta 8 masor från ovansidan handen och 8 från undersidan lägg upp 2 maskor mor långfingret = 18 maskor. Sticka runt på tre stickor i 5 cm. Avmaska ibörjan på varje stick tills det återstår e maskor. Drai gien tråden och fäst.

Ringfinger: Plocka upp 4 maskor mot lillfingret, ta 6 maskor från ovansidan och 6 maskor från undersidan samt lägg upp 2 maskor mot långfingret = 18 maskor. Stick runt på tre stickor i 5 cm. Maska av första maskan på varje sticka tills det återsår 3 maskor. Dra igenom tråden och fäst.

Långfinger: Plocka upp tre maskor mot ringfinger och 3 maskor mot pekfingret ta resterande maskor från handen. I mitt fall blev det totalt 19 maskor. (tror jag tappat nån maska) Fördela på tre stickor. Sticka runt i 5,5 cm. Gör avmaskningar i början av varje stick tills det återstår 3 maskor. Drag igenom tråden och fäst.