[bild]

Fingervantar

[bild]

Det är ska bli sockor

[bild]

Världens tråkigaste stickning

Eftersom jag släpar runt med min stickning och stickar i tid och otid får jag frågan ganska ofta. Det är till och med så att om jag inte inom en viss tid tagit fram min stickning så brukar folk fråga om jag inte har någon stickning med mig.

Jag svarar glatt och gärna. Det är ungefär som om man skulle be någon berätta om sina barn eller sin hund. De flesta frågar just vad stickar du. Andra utgår ifrån att man stickar en viss sak. Det är här det börjar bli lite knepigt. Speciellt om det jag stickar inte ser ut som den som har synpunkter tycker att detta något ska se ut. Det har varit mycket synpunkter om de långa skaften och muddarna men det är ju därför jag stickar själv så jag får det som jag vill ha det.

Sen har vi de glada personerna som har glömt hjärnan hemma. Jag växlar mellan tre olika stickningar så det är inte så lätt att hålla reda på vad jag stickar på stickcaféet men jag tycker att det borde framgå när jag stickar det sista fingret på fingervantarna och mäter på den andra för att få det rätt. Ska det bli sockor? Nio av tio fingrar är alltså klara. Nej det ska bli vantar! Sen byter jag stickning och personen vill titta. Jag plattar till och visar min sockor med den nyss stickade hälen. Ska det bli vantar?