Strax innan jul gick vår tvättmaskin sönder. Eftersom vi redan kostat på den en lagning kändes inte en ny lagning som ett alternativ. Behovet av snygga rena kläder var inte heller så stort när livet i stort sett var inställt. Hemjobb och inga sociala sammankomster. Dessutom hade jag tvättat ner till botten i tvättkorgen när maskinen gick sönder så vi beslöt oss för att begagna husets tvättstuga till vi listat ut hur vi på bästa sätt skulle kunna byta tvättmaskin under torktumlaren.

Det fanns några krux med detta att tvätt i tvättstugan. Jag som normalt är tvättansvarig hade svårt att få tvätten dit och framförallt tillbaka. Vi var nu också tvungna att samsas med andra om tvättider och kunde inte tvätta när vi ville. Sen var det det där med tvättstugepolisen. De som på sociala medier ondgör sig över hur andra inte städer tvättstugan efter sig.

Med bärhjälp av maken som gick sista svängen funkade det ganska bra. Tidbokning fungerade utmärkt. Med det nya systemet blev det plötsligt mycket lättare att få tvättid. Vi fick reda på att vi har rätt att tvätta i ytterligare en tvättstuga och har haft så hela tiden. Det kan ha varit så att fler inte vetat om det och att det därför varit högt tryck i den tvättstuga vi använder. Nackdelen är att om internet går sönder så kommer man inte in i tvättstugan. Rasmus har när han gått sista svängen och hämtat tvätten ibland ägnat sig åt att fånstädande i tvättstugan bara för att. Torkat och dammat de områden som nån klagade på, ovanpå torkskåpet, under vattenintagen på baksidan tvättmaskinerna. Jag vet inte hur grannen som klagade tänkte när han tycker att alla kan och ska städa där?

Sen nån vecka har vi en ny tvättmaskin. Idag kom det ett nytt tvättpolisinlägg och jag kände hur skönt det var att inte behöva bryr mig längre. Jag begriper fortfarande inte vad de klagar på egentligen. De postar nämligen bilder på eländet som de kallar jätteskitigt. Bilderna brukar visa fem gruskorn på golvet, lite tvättmedelsspill på en tvättmaskin eller lite ludd i torktumlarlådan. Bästa bilden är fortfarande den där någon fotat att någon annan slängt lite skräp i soppåsen.