[bild]

Lila garn på röd sticka

Garn:
Stickor:

Upplägg: 2* 64 maskor dubbla stickor magiskloop under många svordommar

Stickning

Mudd: resårstickning, 2 räta 2 avig i dryg 20 cm. Efter 83 varv drog jag in en säkerhetslina i form av tandtråd. Vägning efter 85 varv ger 30 gram kvar i det ena nystanet och 28 gram kvar i det andra. Vägde de inte lika mycket från början?

Läs nog igenom mönstret som du avvek från. Fundera på hur bred en tumme är. Försök räkna på den ensamma vanten du kar kvar och konstatera att den är väl väldigt stoppad just där du behöver räkna. Sök hjälp i stickgrupper på nätet. Få hjälp av stickgrupper på nätet. Skit högaktningsfullt i vad de säger. Prata med grannfrun över telefon som ger dig hjälp med annat men inte det du undrar. Läs mönstret igen och de andra mönstren du också avvikit från. Slutligen lyssna på dig själv. Strunta sen i allt och sticka vidare som du tänkte från början.

Hand: Gå över till slätstickning. Efter 25 varv, vilet med min stickfasthet är knappt 6 cm, drar jag in en livlina.