[bild]

Förklara ditt problem för nallen

[bild]

Min stickning älskar mig

[bild]

Sitt där det lugnt och du har bra ljus

[bild]

Lila garn på röd sticka

[bild]

Färdigstickade men fästandet återstår

[bild]

Färdigstickade

[bild]

En glad vantägare

Garn:
Stickor: Diverse stickor nr 3. Rundstickor och strumpstickor av olika längd. Eventuellt något smalare stickor för upplockning av tumhål och kanske en virknål nr 2,5 för upplockning av maskor mellan fingrarna.

Upplägg: 2* 64 maskor dubbla stickor magisk loop under många svordommar

Stickning

Mudd: resårstickning, 2 räta 2 avig i dryg 20 cm. Efter 83 varv drog jag in en säkerhetslina i form av tandtråd. Vägning efter 85 varv ger 30 gram kvar i det ena nystanet och 28 gram kvar i det andra. Vägde de inte lika mycket från början?

Läs nog igenom mönstret som du avvek från. Fundera på hur bred en tumme är. Försök räkna på den ensamma vanten du kar kvar och konstatera att den är väl väldigt stoppad just där du behöver räkna. Sök hjälp i stickgrupper på nätet. Få hjälp av stickgrupper på nätet. Skit högaktningsfullt i vad de säger. Prata med grannfrun över telefon som ger dig hjälp med annat men inte det du undrar. Läs mönstret igen och de andra mönstren du också avvikit från. Slutligen lyssna på dig själv. Strunta sen i allt och sticka vidare som du tänkte från början.

Hand: Gå över till slätstickning. Efter 25 varv, vilket med min stickfasthet är knappt 6 cm, drar jag in en livlina.

Efter 6,5 stickar jag in en tråd över 10 maskor för tumhål.

Fortsätt att sticka slätstickning i en evighet. Försök att peta upp tumhålet för att kunna mäta handlängden. Misslyckas och låt grannfrun göra det åt dig. tricket är att lossa tråden och peta en maska i taget från tråden till en sticka omväxlande över och under på två stickor, en för övermaskorna och en för undermaskorna. Fortsätt sticka runt. Nar handen mäter nästan 12cm , 50 varv, cm ökas 2 maskor i var sida för att det ska bli bra fingrar. Efter 12 cm, 82 varv sätt de 2 ökade+ 8 maskor = 18 maskor från varje sticka i lillfingeränden av för lillfinger. Sticka lillfinger. Plocka upp 5 maskor mellan lillifinger och ringfinger och sticka runt på allt det som ska bli de övriga fingrar. Mäta efter två varv och konstatera att det räcker inte. Sticka 2 varv till och konstatera att nu är det dax för pekfinger. Sticka pekfinger. Ta upp fem maskor mellan pekfinger och långfinger. Sticka runt ett varv. Försök fördela maskorna jämt över fyra stickor och misslyckas. Ha en diskussion med blivande vantägare om storleken på fingrarna. Bestäm att långfinger är bredare än pekfinger och ringfingret.

Tumme: Plocka upp de 10 maskorna från tråden och öka 2 maskor i var sida, så det blir 24 maskor. Sticka runt på tre stickor. Sticka i 7 cm, ca 30 varv. Efter 7 cm minska en maska i början på varje sticka tills det återstår 2 maskor på varje sticka. Klipp av tråden och dra igenom maskorna från rätt håll. För att det ska bli riktigt riktgt gjort låt grannfrun göra det åt dig.

Lillifinger: Ta de två ökade maskorna + 8 maskor från överhandens maskor och 8 maskor från under handen + lägg upp 2 maksor mot ringfingret = 20 maskor. Sticka runt på tre stickor. Sticka ca 26 varv eller 6,nånting cm. gör ihoptagningar. Sticka ihop första maskorna på varje sticka runt runt tills det är 2 maskor på ar sticka. (Tips börja med den som det är 7 på först.) Dar igenom tråden genppm resterande maskor. Åt rätt håll! Grannfrun visara dig vilket som är rätt.

Pekfinger: Ta 10 maksor från översidan ocjh 10 maskor från undersidan. (Bry dig inte om att det blir väldigt få maskor kvar till övriga fingrar. Det är ett senare problem) lägg upp 2 maskor = 22 maskor. Stick runt på tre stickor. Sticka 7,2 cm minska genom att sticka ihop de första två maskorna på varje sticka tills det återstår 2 maskor på varje sticka.

Ringfinger: Ta 10 maskor från översidan och 10 maskor från undersidan och lägg upp 2 maskor mot långfingret = 22 maskor. ( om du har en fin mittmarkering kvar använd den för maskfördlelning) Sticka på tre stickor som pekfinger till ca 7,2 cm. Maska av som pekfinger, genom att sticka ihop de två första maskorna på vaje sticka till det återstår 2 maskor på varje sticka. Klipp av tråden och dra igenom maskorna.

Långfinger: Rådgör med din sticktant, inre och yttre. Använd de resterande maskorna plocka upp fyra maskor mellan långfinger och ringfinger = 24 maskor. Det är 1 maska för mycket. Minska den maskan efter ett par varv och sticka runt på tre stickor.