Jag hade mönstret igår. Det är jag säker på. Jag har bildbevis från balkongen där jag fotat mönster och stickning.

Stickningen har haft rymningstendenser eller reslust. Ömsom varit försvunnen och ömsom varit den enda jag hittat när vi ska åka bort. Ursprungsmönstret frångick jag när jag insåg att nederkanten rullade sig. Jag ska lusläsa det mönstret inför nästa stickning men nu vill jag ha det andra för att lusläsa det.

Det här är mössa nummer nio efter det mönstret så jag kan det ungefär men den här gången ska jag ha mössan själv så jag vet att jag kommer reta mig på om det blir konstigt. Frågna är nu om mitt minns ungefär verkligen är vad det stod och det i sin tur kommer att resultera i konstigheter.

Jag har ett gäng tanter som jag frågar när jag kör fast i en stickning. De ser strängt på mig och frågar Vad står det i mönstret? Jag läser högt eller så läser de högt för mig och sen säger de gör så. Sist kunde jag utföra dena manöver utan att fråga först fast en av dem var i samma rum så jag tänkte att jag kunde utföra denna manöver utan att någon av dem närvarnde. Vi ska ju hålla avstånd och de är alla i åldern 70+. Detta förutsätter dock att man har mönster närvarande.