När jag växte upp kallade vi dem munkjackor. Jag har nog övergått till att säga luvtröja numer men jag har inte slutat använda plagget. Ibland är det någon slags undomsmarkör tycker vissa. Percis som med det långa håret. Personer över en viss ålder ska inte ha luvtröja eller långt hår. Jag tror de personerna har missat något. Vi trädde på oss munkjackan på 70-talet och gillade den och anväder den fortfarande. den är nog mer en meldeåldersmarkör vid det här laget.

Därför blir jag lite full i skratt när jag läser skvallertråden på inrernet om händelserna i det “fina” området. ni vet detdär tvärs över gräsmattan. De hade sett en ungdomsgäng och hade lagt märke till att alla hade luvtröjor eller luvjackor. Nu antar jag att dessa observanta personer hade vart så nära så det kunna bedöma att det var folk i 20 års ålder eller så tillhör de samma generation som makens farmor. Hon kunde lite svepande säga ni ungdomar och då även innefatta mina svärföräldrar som var i pesionsåldern. För det hade lika gärna kunnat var jag och mina kompisar mellan 50 och 60 som var klädda i svarta kläder eller luvtröjor. Det är så vi ser ut, vi med.