Kolla noga med den du tänker sticka till att hen verkligen vill ha det du tänker sticka och att garnet du tänker sticka i är ok.

I rättvisanas namn skulle jag nu sticka handledvärmare till det större syskonet. Jag skulle naturligtvis hört mig för med barnet innan jag började sticka. Nu har jag hunnit mer än halvvägs och då säger barnet som sitt syskon fast tvärtom. Jag vill ha sockor i det där garnet. Syskonet sa: jag vill ha handledsvärmare när jag stickat mer än hälften på ett par sockorna som jag också skulle sticka i rättvisas namn.

Ett annat barn och ett annat garn men också sockor. Det barnet hade provat de sockor som var till mig och jag trodde att han ville ha sockor. Jag köpte garn i vad jag trodde var hans färg och började sticka. Det visade sig att han stort sett tycker om garnet men en visst parti är i en nyans som han tycker sig skär sig mot de andra. Frågan är om jag ska sitta och kapa bort den delen av garnet och fästa trådar var tionde centimeter? Jag som hatar fästa trådar och därför köper självrandande garn. Jag hade självrandande garn av annan tunnare sort hemma som fick godkänt men innan jag hann börja sticka så sa han men vad ska jag med sockor till? Tur att jag inte hann börja sticka.

Dessutom har jag ju massor av stickningar på gång till mig. Mössan med mönsterstickning där det är långt mellan färgbyten och jag har ännu inte lärt mig att göra det snyggt. Mössan som jag stickar för att lära mig färgbyten och som jag skulle helt enligt mönstret men som rullar sig i nederkanten. Massor av märkliga vantstickningar i olika stadier av misslyckanden.

På favoritstickan sitter det jag helst av allt vill sticka på just nu. Mina sockor i Mountains & Fjords.