Efter mycket om och men är jag äntligen framme vid tårna bestämmer jag mig. Det har hela tiden varit så lite kvar så jag har dragit mig för att ta med mig stickningen ut på stan. Jag har stickat minst fyra centimeter sen jag bestämde mig för att foten var 17 centimeter lång och att den skulle vara 20.

Nu har jag kollat med det rätta mönstret och inte bara mitt radom grundmönster. Båda föreslår 20 cm.

I förrgår innan min utflykt på stan var foten 18 cm. Min stickmarkör säger att jag stickat 2 cm men foten är fortfarande 18 när jag mäter den. Det är stickningen jag mäter på inte min egen fot…

Jag har minst två maskor för mycket dessutom som jag på något sätt måste trolla bort.

Mått och av vikt

Fotlängd: nånstans mellan 18 och 22 cm mätt från första hälvändningen

Vikt av garn

Kvar i nystanen är det 9 gram i varje litet nystan

Annat viktigt

Stickningen med sticka och en legobit väger 93 gram

Tillsammans väger allt 111 gram

Jag borde verkligen väga min sticktillbehör innan jag stickar in dem.

Stickningen

Eftersom jag har minst två maskor för mycket måste jag börja med att trolla bort dem först så den första avmaskningen sker bara på ovansidan. Det är trevligt för då har jag lika många maskor på ovansidan som undersidan sen och kan lättare kolla om det stämmer. Det räcker md att försöka hålla reda på vilket var v det ska avmaskas på och när det är lämpligt att övergå till slätstickning även på ovansidan.

Provning
Efter att sticka en lång stund så provar jag hur det ser ut. Tårna mina egna, syns fortfarande. Ingen risk för snabelsockor här inte. Började maska av för tidgt i alla fall?

Prövningen
Att inse att det tar en ganska lång stund och många varv att reducera 70 maskor till ett lämligt antal för att sy ihop. Att inte prova, mäta och väga vartannat varv för att jag tror att jag klar snart. Det är jag inte. Originalmönstret säger minska vartannat varv hela vägen som jag brukar göra. Andra mönster brukar tycka att man ska vartannatvarva sig till hälften av maskorna återstår och sen varje varv tills hälften eller mindre av de maskorna återstår.

Tveksamheten
När jag trots allt provar. Det är långt ifrån snabelsockor i fasonen men det är gott om utrymme för tårna för att uttrycka sig diplomatiskt. De är ganska rymlig för övrig också, långt ifrån de gröna sockorna som är lite mer fotnära. De här är mer ordinära raggsockor men jag tvivar på att jag kan ha dem i mina gummistövlar utan att det blir trångt och knöligt.
De kommer att bli ett par vanliga ordinära raggsockor helt enkelt som man kan hasa omkring i inomhus. Förhoppningsvis är hälen så flexibel som jag hoppas så att det inte blir ett tomt subbelutrymme i tårna om jag har dem utan skor ovanpå. Helst vill jag ju visa min tjusiga egenstickade sockor.