Jag har ungefär tre cemtimeter kvar på mina sockor och har precis börjat på hälökningen på på den andra sockstickningen. Ingen av stickningarna lämpar sig för ett årsmöte. Den första går bort då jag upprepade gånger “måste” prova om den är tillräckligt lång än och därför behöver slita av mig skorna. Den andra innefattar räkning som göra att jag stänger ute omvärlden. Kanske inte heller så lämpligt när jag ska vara uppmärksam på ett möte.

Kvällen innan mötet far jag omkring och letar efter en stickor att sticka över den ena sockstickningen på. Jag vill inte ta den gröna stickan jag har som är tom men som jag vet kärvar och jag vill inte ta den där knitprostickan som helt plötsligt efter en och ett halvt sockstickning började gänga upp sig trots att den inte gjort det tidigare vid sockstickning.

Efter som det efter de två årsmötena hägra två lite längre resor där jag inte vill råka ut för kärvande stickor eller garnlöshet när jag är en bit hemifrån så väljer jag noga ut stickor och garn. Jag har ju råkat ut för att jag brutit av min trästicka sent på kvällen en helgdagsafton på Åland med helgstängt dan efter och lång hemesa kvar.

Tillslut tar jag knitprostickan i alla fall för det är den jag hittar. Jag stickar över och får min nya fina sticka fri. På väg till det första årsmötet lägger jag så upp för skaft till halvstora sockor på magisk loop.