[bild]

Hälstickning på gång

[bild]

Hälstickning på gång

[bild]

Hälar med olika antal kantmaskor

Garn: Miniakryl från Kinna Textil
Sticka: Lång rundsticak 3 mm

Storlek på socka ca 6 år (hoppas jag)

Upplägg: 48 (24+24) för varje socka på magisk loop

Skaft: 2 räta 2 aviga i 15 centimeter. (Baskade mamma att vilja ha långa skaft, hoppas garnet räcker)

Jag skiftade maskorna ett steg för att få ihop så det blir sygg centrerad ressårstickning på ovansidan foten. Fem kantmaskor och 14 maskor resår.

Häl. Fleegle heel men med min egen tvist där jag ökande innanför första och sista maskan istället för jag läste fel. det finns säkert den beskrivningen också nånstans. Jag tor att jag gillar det bättre för det går ihop bättre på slutet med mina symetribehov.

Fot: Sen gäller det att komma ihåg att det ska var resårstickning över foten också, i annat fall får man ett intresant mönster. Jag stickar foten 15 cm lång för det får inte bli för litet för det är avsett för en viss person som nöp i garnet hemma hos mig och ville ha sokor i det.

Tå: Tåavmsking med egen tvist. I början av stickan sticka 1 maska sticka 2 tillsammans rät, i slutet av stickan lyft tredje maskan från slutet sticka en maska lyft den lyfa över den stickade sticka en maska. Sticka ett varv utan misnkning. Sticka ett varv med minskning osv till det är 12 maskor kvar på stickan. Gör någonting komstig och kom ur fas och gör sedan minskningar på varje varv

Kommentarer om fel som blev rätt.

Om hälen: Urprungsmönster sa öka innanför andra maskan. Eftersom jag skiftat en maska för att få resåren i mitten på översidan kommer ökningarna på undersidan innanför en kantmaska ge en snygg kant och linje som följer en rät maska på resårstickningen på båda sidor.

Om tån: Även här tror jag att jag vet och inser först när jag sitter utan mönster att det gör jag inte. Jo jag vet att det sak vara olika. Den ena på ena sidan och den andra på andra sidan. Så jag börjar med något som jag tycker verkar bra. Efter en stund inser jag att jag faktist har ett mönster med mig och kan kolla. Ett mönster stickat på fyra stickor så jag är tvunget att reda ut vad på min stickning som motsvara deras sticka 1. Efter att ha lsät en stund så betämmer jag mig för att det får var hur det vill med vad masn ska göra jag gör på mitt sätt. när jag tittar på mitt sätt efter ett par avmaskingar ser det väldigt bra ut så det är nog så jag ska göra i fortsättningen. En kantamska två tillsamsn rät i början av stickan och en öhpt och en kantmaska i slutet av stickan.