Garn: Fabel

Färg: troligtvis 672 vinröd

Stickor:Rundsticka 3 mm tjock och väldigt lång

Upplägg: Magisk loop 2*28 maskor per socka

Skaft: resårstickning 2 räta 2 aviga ca 16 cm, ca 65 varv.

Skiftning för häl: Mest för att det ska bli bra på ovansidan med resårstickning men också för att ökningarna ska följa det som under resårstickningen var en rät maska. Rätmaskor på baksidan = hälen. 5 räta kantmaskor och resårstickning däremellan på ovansidan som föjer tidigare resårstickning. Sticka 2-3 varv

Häl: På hälsidan rätstickning sticka 1 maska öka en maska sticka 26 maskor öka 1 maska = 30 maskor. På framsidan mösterstickning som ovan över 28 maskor. Öka en maska i var sida på detta sätt vartannat varv tills det finns 54 maskor på hälsidan. Sticka ett varv. Stick fram till till mitten av hälen= 27 maskor. Sätt en markör om du vill och har någon. Stick 2 maskor, sticka 2 maskor tillsammans, sticka 1 maska, vänd. Lyft första maskan sticka fram till markören sticka 2 maskor sticka två maskor tillsammans sticka 1 maska, vänd. Lyft första maskan sticka fram till maskan före gapet, sticka ihop 2 maskor över gapet stick 1 maska och vänd. Fortsätt så till det tar slut i på ett rätvarv. Bryr dig inte om att det är ett gap kvar därborta i högerkanten eller att du har förmånga maskor kvar på stickan. Det fixar sig på efterföljade varv. På nästa varv sticka ihop över gapet på högersidan och 2 maskor tillsammans nånstans i slutet på varvet. På nästa varv sticka ihop 2 maskor i nånstans början av varvet. Nu borde båda sidorna, undersidan slätstickning och översida mönsterstickning innehålla 28 maskor var igen.

Fot: Undersida slätstickning över 28 maskor, översida mönsterstickning 28 maskor.

Mellannotering: En bit in på foten tar det ena garnnystent slut. Jag bestämmer mig för att försöka skarva genom att sticka med dubblet garn på ovansidan foten. Det nya nustante väger 49 gram med banderoll. Kvar i det andra garnnystanet är det 11 gram.

Fot forsättning: Sticka tills den är dryg 16 cm. (17 och lite till om jag dra i den, ca 65 varv.)