Jag har precis vänt hälarna på min röda-rosa-brandgula-gula vartofta sockor. Det blev lite märkligt för jag hade stickat skaften på vanliga strumpstickor av olika längd innan jag bestämde mig för att trä upp dem på en gemensam rundsticka och sticka fleegle heel i magisk loop.

Jag har blivt lite förtjust i att sticka fleegle heel på sockor. Jag var lite tveksam när jag provade mina sockor med stickorna i för att på till en bra fotlängd men sen när sockorna av av stickorna och ihopsydda i tån så tycker jag att hälen blev bra. Jag var mer nöjd med hälen än tån. De nackdelar som folk pratat om och som jag såg tendenser till när jag provade med stickorna i, korvar sig och åker runt verkar såhär långt inte vara ett problem. Jag har i och för sig bara haft på mig sockorna en gång en kort bit i mina stövlar.

Casper rödvitblå sockor i det märkliga akrylgranet blev också färdiga i veckan. Tidigare sockor som jag stickat åt pojkarna verkar försvinna mystiskt i det svarta städhålet så jag kunde inte jämföra med dem. Några deltaljerade anteckningar hade jag inte heller. Oftast stickar jag ju efter principen det passar nog på nån men här var det ju en beställning så det måste passa eller vara för stora. Jag tog därför i när jag stickade fotlängden och tänkte att han växer väl i dem. De ser ut att passa på mig sa hans mamma när hon såg dem när de satt kvar på stickorna. När de var av stickorna provade jag dem på lillebror, för han var vad som fanns i närheten. Det var inte alls så mycket förstora som jag trodde och hoppades på utan bara någon cemtimeter. Sen provade jag dem på mig. De passade i stort sett på mig också. Vilket var märkligt men bra. De kommer nog vara lagon både nu och i höst.

Så jag funderade på om det var det här med fleegle heel och resår på ovansidan foten som gjorde att sockan var så fexibel att det passade både foten storlek 29 och foten storlek 36. Väl hemkommen och efter att maken hjälp mig leta reda mp mina sockor så provade jag dem på sonen med storlek 40. De satt ganska bra på honom. Hälens vändvarv var lite längre ner under foten men sockorna satt inte illa. När jag försöker titta mig själv under fötterna så tycker jag att hälvändningen sitter lite långt ner på mig med. Jag kanske ska vara mindre ivirig nästa gång med mina sockor?

Summa sumarum så är kanske fleegle heel en bra växa häl. Det går ju att sticka spiralsockor men då måste man ju tänka och räkna nästan hela sockan. Nu är det ju bara att försöka komma ihåg att det ska vara resår på ovansidan och slätstickning på undersidan.