I morgon är det tågstickning tror jag. Eftersom evenemanget annonserades på det där populära forumet och jag glömde markera tråden så hittar jag naturligtvis inte tillbaka till informationen. Just nu känns det inte som jag skulle orka med en utflykt i morgon i alla fall. vi är nyss hemkomna efter en heldag i Mariefred med småkillarna. Stickningen var med men jag har inte stickat en maska. Att lämna stickningen hemma går ju inte, tänk om det skulle bli en stund över.

Jag har numer alltså förutom en del beresta böcker även beresta stickningar. Blåbärsmössan har gjort fyra resor över Ålands hav innan den blev färdig. Till Helsingfors och tillbaka förra sommaren och till Mariehamn och tillbaka i år. Handledsvärmarna påbörjades mellan Borlänge och Stockholm. De har varit med på utflykt till Uppsala och runt en hel del med kollektivtrafiken i Stockholm. De fick sitt slut i väntrummet på vårdcentralen i väntan på att de skulle göra färdigt något. (De är inte klara än men jag har gått hem med färdigstickat projekt.)

Jag håller nu på att planera vilka stickningar jag ska resa med i sommar. Lagom komplicerade och lagom stora. Sommarljuset är det bästa stickljus som finns men hällappar, tåminskningar och komplicerade mönsterstickningar vill jag helst göra i avskildhet och inte i sällskap där jag ska avbryta stickningen mitt i för att vara social. Förra sommaren använde jag sommarljuset till att tråksticka i mörkt garn. Lätt att avbryta när som helst men svart halsduk i yllegarn blev ganska varmt i knät på slutet.