Garn: Milano från Vartofta
Stickor: Rundsticka 3 mm
Maskantal: 48 maskor

Upplägg: Magisklopp på rundsticka för två sockor samtidigt. Först 24 maskor för första sockan. Sen 48 maskor för andra sockan med en smal markör efter 24 maskor. Dela uppläggningen vid markören för att skapa loppen. Lägg upp resterande 24 maskor för första sockan.

Skaft: Sticka resårstickning 2 räta 2 aviga runt över 48 maskor. Jag sätter en märktråd mellan maska 13 och 14 och låten den löpa med stickning och markerar var femte varv. Vid 61 varv = 15 cm är skaftet klart.

Fot- och häl-förberadelse. Den som sakar symetridjävul och inte ska sticka resårstickning på ovansidan foten kan hoppa över detta. Vi andra skfitar maskor en maska. Det som varit varvet första maska blir nu sista maska. Sticka ohc för över första maskan på sticka 1 tilll sticka 2. För på samma sätt över första maskan på stick 2 till slutet av sticka 1.