Order fnular kommer upp i frågetråd på facebook. Vad betyder fnular? Jag försöker komma på vad jag tycker att det betyder. Jag kommer fram till att vad jag gör med med min stickväska just nu är att fnula. Det betyder att jag spridit ut papper tyg och lite andra saker på köksbordet, börjat rita men gått därifrån i förrgår. Nu ligger jag i min säng och fundera på om 12, 13 eller 10 centimeter är ett bra mått på handtaget.

Innan jag började fnula på väskan så grunnade jag på den. Det betyder att jag funderade utan att sprida saker omkring mig. När jag har fnulat fädigt och kommit på hur jag ska gör kommer jag nog att övergå till att pyssla med den istället för att fnula. Vill man var lite mer klatschig så kan man kanske kalla nuvarande stadium för konstruktion eller projektering eller varför inte, för att citera Magnus&Brasse, forskning.

Vad man däremot inte ska ska göra är att fumla och blanda bort orden. Fnula betyder inte det samma som fumla även om det för en utomstående kanske kan se så ut när man sitter där med sina pinaler och grunnar. Att jag får fnurror på tråden när jag hanterar tyg, garn och symaskin är bara naturligt men det är biefekt av att jag fnular inte att jag fnurrar.

Alltså Fnula , fumla och fnurra är tre separata ord som för det mesta betyder olika saker. Nu ska jag slitea mig från datorn och rita den där femcentimeters viklinjen som jag tror behövs.