Jag hittar de grön nästanfärdiga sockorna. Prydlig nerstoppade tillsammans i en påse som hänger på dörren till tybitsrummet. Bara en krok från den stickning jag först fick tag på men det var en stunds förvirring där när jag hittade skor och orange stickning istället för två gröna stickningar.

När jag har rett ut stickningarna, från varandra och var jag är, så inser jag att jag varit duktig när jag la ifrån mig dem. Jag har kommit mig för att klippa loss de lösa tossiga nystanen som suttit i skarven vid hällappen så dela på stickningarna var inget problem. Jag har också kommit ihåg att sluta på rätt ställe. Det vill säga mitt uppe på tå så det är lätt att räkna om jag ska minska eller inte på resterande halva av varvet. Vad jag inte alls kom ihåg vara att jag också stickat lika långt på tåavmaskningen på båda sockorna.

Det är alltså bara att sätta sig ner med valfri stickning och fortsätta med avmaskningarna. Jag stickar en sticka från mitten fram och funderar på hur man gör. Kommer fram till at jag inte en susning om hur man gör. Fast jag kollade upp det för tre veckor sen när jag gjorde första fem avmaskningarna. Lyckligtvis kommer jag på att jag inte kan innan jag hinner sticka sista sticka i varvet så det är fortfarande entydigt var i avmaskningarna jag slutat.

Sen vidtar ett evig letande efter hur man gör. De borde finnas anteckningar om hur man gör. Inte minst här på bloggen. Allrahelst som jag gjorde just denna efterforskning för mindre än en månad sen och svor lika mycket då. Inga anteckningar eller dåliga anteckningar både här på bloggen och på den länkar jag har. Jag vet att det är olika på ömse sidor om mittmaskorna men om det är först 2 tillsammans rät och sen öhpt eller tvärt om kommer jag inte ihåg. Det kanske inte spelar så stor roll egentligen bara man gör likadant hela avmaskningen. Det är bara det att här har jag gjort halva avmaskningen på båda sockorna och vill att resten av avmaskningen ska se likadan ut. JA, jag kommer att titta på mina sockor.

Rätt metod på den här sockorna är: Stickor numrerade från mitt bak nr 1 undersidan 2 och 3 översidan 4 undersidan. Sticka tills det återstår tre maskor på sticka 1, 2 räta maskor tillsammans, sticka 1 maska. Sticka 2, sticka 1 maska 1 öhpt (överdragshoptagning) sticka stickan ut. Sticka nr som sticka 1, sticka tills det återstår tre maskor 2 räta maskor tillsammans sticka 1 rät maska. sticka nr 4 som sticka nr 2, sticka 1 maska 1 öhpt sticka resten av makorna. sticka 1 varv utan minskningar.