Jag blir lite fundersam över rubriken på en artikel i min lokaltidning. Hennes drömliv…gör succé: “Hoppas folk fattar att det inte är min vardag” Det är en artikel som handlar om en kvinna som bloggar om sitt förortsliv. Ett liv som alltså inte är på riktigt. Nu har jag inte läst bloggen eller tittat på hennes foton på nätet så jag vet inte hur det ser ut men jag undra hur många som känner sig besvikna är de läser artikeln?

Hon berättar att hon inkasserar “tonvis med lajks” och att hon får gå på massa olika evenemang på grund av sin blogg. Det låter ju jättebra och trevligt för henne. Det påpekas också väldigt noga i brödtexen att hon säger att bilderna som hon bloggar inte speglar hennes vardag. Vad jag saknar är reporterns kritiska fråga om hur hon ställer sig till att folk kanske tror att detta är sanningen och hennes liv. Det verkar nästan som reportern är nån slags fan som fått göra en intervju med sin idol och glömmer att ställa de kritiska frågorna

Om det är den kvinnan som med lite självdistans postade sina hemmabilder med kameran utzoomad så är jag helt med på det. Men det förutsätter att den som följer henne på instagram också är med i facebookgruppen Family living the true story.

Tillägg. Nu har jag tittat på hennes bilder. Det är ungefär som all inredning nuförtiden. Vita tavlor på vita väggar. Vardagsrum möblerat med en vit soffa och ett vitt soffbord på en vit matta. Ja, det är nog fejk, om de som det verkar av vissa bilder har minst ett barn i förskoleåldern.