[bild]

Varför ha bara en stickning när man kan ha fler?

Det finns alltid en stickning till som jag har på gång och hittar sådär spontant när jag letar efter min stickning (singular). Just nu är stopp och stiltje i mösstickningen och vantstickningen. Det är lite för mörkt för att jag ska se och sticka innermössan och vantarna vet jag inte hur jag ska fortsätta med.

Kvar att färdigställas sen somras är fortfarande mina sockor. Jag hade ju hoppats få dem färdiga till marknaden i Strängnäs för att ha dem med mig och prova och köpa sånadär fina genomskinliga regnkängor. Sockorna blev inte färdiga till marknaden. Å andra sidan fanns det inga regnkängor att köpa heller. De verka ha gått ur mode på de tre år det har tagit mig att bli nästan färdig med sockorna.
Min nästa plan var att få dem färdiga innan jul så jag kunde ha i de fina stövlarna jag köpte i Malmö när vi och malmöfolket skulle åka till Dalarna. Sockor inte färdiga men jag fick frottésockor i julstrumpan någon dag innan julafton så jag kunde ha min stövlarna i alla fall.

Nu tänkte jag att de äntligen skulle bli färdiga. De är förvisso svårt att se att sticka de här sockorna också. Det är därför jag mestadels sticka på dem på våra sommarsemestrar då jag har kunnat sitta i lugn och ro ute i solskenet. Hemma är det glasögon och stark lampa som gäller. Så in i tygbitsrummet för att hämta stickningen. De borde var där. Skopåsen som den ena av stickningarna till och från legat i innehöll faktiskt inneskor igen som den ska. Resestickningspåse innehöll just det, resestickningen i form av vikcykel vanten. På dörren hände en av de båda träpåsarna. Hittade jag den andra borde jag var hemma för de har nog bott i varsin träpåse för att jag tyckte att de hörde ihop på nåt sitt. Så glad i hågen går jag träpåsen till närmaste lämpliga lampa. Jodå träpåsen innehöll mycket riktigt en påbörjad socka i Vartofta Milano men inte en grön nästan färdigstickad som jag hade förväntat mig utan en ganska nypåbörjad orange. Den matchade visserligen min tröja väldigt bra men det var inte den stickningen som jag vill fortsätta på just nu. Ärligt talat hade jag glömt att jag ens börjat på den.