Jag håller på och pillar med min dräkt. Den ska på om drygt en månad så jag behöver gå över delarna. Vissa har krympt i garderoben och en del kanske trots allt behöver tvättas. Resan till dalarna gav diverse inspiration och jag har återigen i min ägo de mönster som försvunnit på vägen i flytt. Samtidigt finns även tanken på att sy upp en Brännkyrkadräkt. Hur det nu ska gå till?

Efter det fina bemötandet i hemslöjdsbutiker och på hembygdsföreningar under semestern så tänkte jag att kanske inte alla på hemslöjden i Stockholm och på min närmaste hembygdsförening är så aviga som jag hittills upplevt dem. Egentligen kan jag inte uttala mig om om hembygdspersonerna för jag har aldrig lyckas få nån respons från dem.

Den lokala hembygdsföreningen postade i alla fall en fin bild på facebook för några dar sen. Den förställer en dam i den lokala hembygdsdräkten och de skriver något om att de hoppas att dräkten syns i vimlet på firandet av hembygdsrörelsens 100årsfirande på Skansen. Jag skrev en kommentar om att jag om jag hade en sådan dräkt gärna skulle vimla omkring i den. Vilket är helt sant, för hur rekonstruerad eller komponerad den är så är den från någonstans. Jag vet inte om det var en hackig facebook eller dator eller nät eller nåt annat som gjorde att min kommentar försvann nästan innan jag hunnit posta den. Nånannan lyckas i alla fall kommentera. Så till motsatsen är bevisad antar jag att det var skit bakom spakarna i den här delen av internet som gjorde att det jag skrev försvann.

Att ta sig in till stan och prata med folket i hemslöjdsbutiken är är ett större hinder att ta sig över. Jag har som sagt inte speciellt stora förhoppningar om att de kan hjälpa mig men jag känner ändå att det är där jag ska börja. Vart ska vända mig annars? Det verkar rimligt att om man vill ha en lokal bygdedräkt så vänder man sig till den lokala hemslöjden.