Vi har lite halvsemester. Jag är ledig och maken jobbar. Sonen jobbar 4 dar i veckans fast han skulle ha semester hela juli. Med lånebilen gör vi lite kortare utflykter i närområdet på helgerna, förra helgen till Tyresta och den här till Tumba Bruksmuseum.

Vissa utflykter behöver ingen bil. Helghandla gjorde vi som vanligt med cykel. Andra utflykter behöver inte ens cykel. På den lokala anslagstavlan läser vi om ett arrangemang på måndag. Det låter trevligt så vi fundera på ansluta med vår picknick-korg men en sak förbryllar. I inbjudan står det kom tidstypiskt klädd. Ingenstans står det dock när denna tidstypiska period är tänkt att infalla. Lyckligtvis har meningen en fortsättning som lyder eller som du är.

Så jag velar nu mellan bröllopsklänning, folkdräkt eller jeans och vikcykel. Lyckligtvis faller livstyckena som jag köpt mönster till nog utanför både dåtid och nutid så jag behöver inte idiotsy nåt nytt på en dag.