Jag har gruffat en hel del i sociala medier om att min sybehörsaffär blivit mäklare istället. Det är inte så att jag kilar in på lunchen i väntan på hämtsushin och köper två lägenheter och en villa på samma sätt som jag kilade in och köpte två trådrullar och en tygbit.

Det blir så mycket krångligare för mig nu när jag plötsligt behöver något för mina pyssel. Jag saknar verkligen affären men jag förstår att hon hade svårt att få den att gå runt. Det är inte så många som syr och handarbetar nuförtiden och de som gör det beställer ofta sina saker på nätet för att det blir billigare. Jag är lite gammaldags och vill klämma och känna på saker innan jag köper. Sen är jag lite gammaldags i den att jag faktiskt köper sakerna där jag klämmer och känner på dem och inte går hem och beställer på nätet efter att ha utnyttjat den fysiska affären.

Efter att ha laborerat lite med inställningarna i facebook hittade jag att var vän med eller gillade Hesslys och att de fortfarande trots att affären är nedlagd har kvar sin facebooksida. Det verkar som verksamheten har uppstått under nytt namn på ny adress. Semestern i Dalarna resulterade i en mängd symönster bland annat det mönstret jag en gång haft men slarvat bort. Borta är också markeringspapper och markeringssporre. Så det kanske passade att göra ett besök när jag har ett inköpsbehov och inte bara som en artighetsvisit där jag köper en tygbit jag inte behöver bara för att vara artig.

Jag och geografi är två saker som inte går ihop. Så först får jag en vägbeskrivning på var det ligger per telefon utifrån att jag vet var saker ligger och sen listar jag ut hur jag ska ta mig dit med vad jag orkar gå. När jag väl lyckas trassla mig dit visar det sig att det är stängt på grund av sjukdom just den dan. Trots en uppdatering tidigare på dan om att det är rea. På dörren står det stängt på grund av sjukdom öppnar i morgon. Eftersom det numer alltså inte ligger nästgårds utan en bussresa och en tunnelbaneresa bort så är det inte så att tänker jag åka dit i morgon bara för att kanske köpa grejer. Jag hade ju passat på att fortsätta mot stan när jag ändå var halvvägs efter ett par ärenden vid Gullmarsplan. Därav vägbeskrivning per telefon.

Så jag larvade upp tillbaka till Sveavägen och mot tygaffären där. Det blev inte alls så mycket inköpt som det kanske skulle ha blivit hos min gamla vanliga hökare men jag fick min markeringspapper.