Tre dagar efter min hättpremiär är hättan borta. Engångshätta? Lyckligtvis har vi eller hade tills nyss ett tomt matbord som jag kan bre ut mig på igen. Det var ju sill och gäst på nationaldagen.

Dagen efter nationaldagen var jag mycket nöjd och mycket trött. Hjärnan hann ifatt mig och jag kom på vad jag skulle söka efter för att hitta håruppsättning. Den fanns mycket riktigt precis som jag mindes det på en blogg. Den blogg jag den femte försökte lusläsa för att få tag inlägget men riktigt hade tid att gå alla inlägg på för jag måste ju sy färdigt det som måste bli färdigt. Vad jag har lär mig är att det är viktigt med bra rubriker på blogginlägg. Det här har nog en dålig rubrik.

Rätt sökord är oppombindning. Så nu har jag lagt rätt ord här också. Jag har också på alla möjliga tänkbara sätt försökt markerat blogginlägget så att jag ska kunna hitta det nästa gång jag letar och har hjärnsläpp. Att jag skulle hitta tillbaka till de bilder och trådar som de senaste veckorna publicerats på facebook tror jag däremot är en omöjlighet. Dessutom tror jag inte jag har så stor nytt av den tråd som hade texten Så här sätts en bindmössa på. Den hade bilder med damer färdigklädda i bindmössa men det var allt. Den borde ha haft rubriken såhär ska en bindmössa sitta. Någon hade skrivit som sista inlägg i tråden men hur gör man då? Det fanns inger svar på frågan i den tråden men dan efter nationaldagen kom samma trådskapare med en ny tråd där i bilder visades hur man satte på en huvudbonad. Visserligen inte av den typen som visades i den första bildserien men man får väl vara glad för det lilla.

Nu äger jag ingen huvudbonad av någon av det typer hon visade bilder på så mig kvittar det lika. Skulle jag i mellantiden fram till nästa dräkttillfälle införskaffa eller eller producera någon av huvudbonaderna som visades så är jag ganska säker på att jag inte skulle lyckas få fast dessa på skallen utan hjälp. Rasmus är duktig och bra på mycket som förr ansågs som kvinnliga sysselsättningar, han har också en ansenlig knopvana som scout och scoutledare men håruppsättning är inget jag brukar be honom om hjälp med. När det gäller huvudbonader brukar jag mest be honom ta ner eller lägga upp huvudbonader på hatthyllan åt mig. Det är inte så att jag inte tror att han med lite övning skulle kunna bli en fullfjädrad håruppsättare och huvudbonadsfästare det är bara det att jag skulle vilja ha något jag fick dit och av själv. Gärna nånting som tål att se utomhuset mer än på bild.

Den instruktion som vår bekants syster har på sin blogg är just en håruppsättning som man kan göra på sig själv. Den behöver inga komplicerade tillbehör. Ett tillräckligt långt band och tålamod är vad som behövs. Sen är det övning ger färdighet som gäller.