Vad bökigt det blir när närmaste tyg och garnaffären har lagt ner och blivit ersatt med en mäklare. Jag förstår att den verksamheten går sig bättre men för mig som brukade slinka in lite då och nu och köpa en tygbit, trådrulle eller garnnystan är det inte det samma. Det är inte som jag kilar ner och spontanköper en lägenhet eller två när jag ändå är ute och promenerar.

Jag bestämmer mig för att hoppa på Svarta fårets mysteriestickning. naturligtvis gör de den i sin storsäljare Tilda. Det som till och med min nya garnhökare tar in trots sitt ganska höga innehåll av akryl. Nu är jag hjärtligt trött på att sticka i Tilda. Dels för att det uppför konstig jämfört med allt annat garn jag sticka i, dels för att jag sticka sex mössor i det. Alternativgarn är Tilda bamboo och Baby. Jag vet inte om min nya garnhökare har Tilda bamboo och jag vet inte hur det uppför sig jämfört med Tilda. Baby har de definitivt inte då det är 70 % akryl 30 % polyamid. Däremot har min gamla garnhökare vid Odenplan det och jag har några nystan kvar av det jag köpt på Hesslys innan de stängde.

Eftersom jag trots att det är första veckan i februari fortfarande har jullov så har jag ingen lust att åka in till Odenplan bara för att köpa garn. Istället dirigerar jag maken den vägen efter jobbet. Så med maken med telefon och nystan i garnaffären och jag med dator och garnkarta hemma lyckas vi bestämma vad jag vill ha. Det blir lite mer mysterie än de tänkt sig tror jag.

Ett annat mysterium är var mitt set med ändstickor och kablar tagit vägen. Jag är säker på att jag lagt det på ett bra ställ. Ett jättebra ställe. Frågan är bar var detta ställe är.