Jag var på stickkafé i den lokala garnbutiken. Jag har varit påväg i ett par veckor att göra ett besök i den men det har kommit av sig. Nu ska vi på hostlov i sommarstugan och jag vet inte om den lokala garnbutiken där finns kvar längre.

Jag håller på att lära mig att sticka sockor. Mottagare till mina övningsobjekt har varit de små barnbarnen. Nu var det ju bestältl till det lite större barnbarnet och jag beställde tjockare garn på nätet. Större garn ger större maskor och därmed större hål där det inte blir bra. På stickkaféet fick jag praktiska tips om hur man kunde sticka så det blev mindre hål och även tips på vad andra metoder heter så jag kan söka på dem på nätet.

Lyckligtvis eller oturligt nog, beroende på hur man ser på saken, så har garnbutiken nästan bara garn i naturmaterial. Det betyder i klartext en massa vackra men ack så stickiga ullgarner så jag köpte inte med mig halva garnbutiken hem. De hade ett alldeles underbart inte så väldigt stickigt grönt sockgarn som jag var och klämde på men sen kom jag ihåg att jag har ett par halvstickade gröna sockor hemma och två nystan grönt av en annan sort hemma till ett par sockor. Så det blev inget garn. Däremot investerade jag i en ny kort rundsticka nr 4. Jag köpte ju hysteriskt en ny kort nr 3 innan vi skulle till Åland i somras för att inte sitta utan sticka alls som jag gjorde när jag hade av min sticka sent en lördagskväll för nåt år sen. Denna rundsticka är av nån anledning mycket skönare än de andra jag har så nu köpte jag en likadan 4.

Förhoppningsvis kan jag komma iväg fler gånger till stickkaféet på onsdagar. Nu när jag vet var jag kan få hjälp så nu vågar jag ge mig på de där herrsockorna i storlek 45 med långa skaft. Förhoppningsvis håller även min axel.