[bild]

Färdiga för inslagning

Nu har julafton varit så nu kan jag berätta och visa bilder på hur det blev.

Det blev inga grötunderlägg eller syväskor i julklapp till vänner och bekanta. Däremot blev det äntligen bilkuddar till svärföräldrarna. En idé som jag haft i minst sju år men aldrig gjort riktigt färdigt förrän nu.

Jag kommer ihåg att jag satt med smörpapper och försökte rita av bokstäverna från skärmen för att göra ett mönster men det gick inget vidare. Jag tror de här var när jag fortfarande bodde i Skärholmen men det kan också ha varit i min lägenhet på Kungsholmen. Sen har jag försökt fixa till bokstäver och skriva ut men det har inte blivit bra. Den här gången överlämnade jag bokstavsutskrivandet åt min datorkunniga och fontintresserade make.

Tillsammans hjälptes vi åt att överföra bokstäverna till tyg och enas om en bra placering. Vi om fram till att det säkert fanns en korrekt placering men eftersom det här var konstnärlig frihet så valde vi den vi tycket såg bäst ut.

Som alltid när man ska sy runda former som applikation är det skitsvårt att få det snyggt. Det går inte med runda former att vika in kanten som man kanske hade kunnat på M:et. Hade det varit bara ett M så hade jag säkert gjort så men nu var det både ett M och ett P och jag ville gör lika på båda kuddarna för det skulle så att säga till samma ställe även om de var till olika personer.