[bild]

Upplägg på strumpstickor.

Det började med en “nånting” som kanske var en handledsvärmare eller en socka som jag stickade på lite då och då under två års tid. Tillslut var denna tarm till någonting 25 cm lång och jag kunde bestämma mig för att den ska bli såhär lång och det ska bli en handledsvärmare och jag ska sticka en till som stämmer i mönstret.

Den fjärde oktober var det H.P. Lovecraftfestival på Kulturhuset i Stockholm. Jag stickar som sagt gärna på föreläsningar och föredrag för det håller mig vaken och alert. Jag var drygt halvvägs klara med skaften på barnbarnets sockor så jag var inte riktigt säker på om stickningen skulle räcka till. Att släpa med med sig två stickningar och byta och fippla och mäta kändes inte som en bra idé. Jag tog alltså med garn för att börja på nästa handledsvärmare. Det var en bra idé visade det sig. Det var många och intressanta föredrag och vi blev kvar mycket längre än vi tänkt oss och visps hade jag stickat hälften av handledsvärmare två.

En månad senare vid vår höstlov-sommarsemester var mina handledsvärmare klara och jag invigde dem på slöjdmässa i Lindesberg. Då var det ju lite kul att ha dem. De var nya och jag kunde visa upp för andra hantverkare att jag kunde minsann gör själv och behövde inte alls köpa deras hantverk. Sen var det en månad av funktionstest och skrytuppvisning då jag verkligen bemöda mig om att ha dem på mig när jag gick ut. Det räckte tydligen för att det skulle bli en vana.

I onsdags när vi skulle ut på galej och jag hade klätt upp mig lite så åkte handledsvärmarna på och jag tog min favoritsjal och lindade runt halsen och jag gruffade lite att de inte matchade i färg. Det var inte så att jag kunde tänka mig en en av de andra halsdukarna som går ihop färgmässigt men jag kunde inte tänka mig att avstå från handledsvärmare heller. Det var mer, jag kanske borde sticka ett par som matchar i färg med den här sjalen också?

Idag fredag har maken skaffat garn åt mig. (Han försökte redan igår men då var det tillfälligt slut i affären.) Jag har lagt upp och börjat sticka.

Handledsvärmare:

Garn: Drops Fabel Print färg 330 berry dreams färgbad 1310
Stickor: Strumpstickor nr 3 en omgång järbo och en omgång drops
Maskantal: 56 maskor fördelade 16 + 12 +16 +12
Mönster: Resårstickning 2 räta två aviga

Noteringar: Uppläggningsstart i första delen av den mörklila perioden.