[bild]

Skaft

[bild]

Obs! Handledvärmare har inte häl

Garn: Drops Fabel i färgen guacamole

Stickor: Nr 3

Skaft: 48 maskor. Resårstickning 2 räta 2 aviga i 17 cm. Sen 1,75 varv rätstickning.

Häl: Stickas på sticka 1 och 4 = 24 maskor. Sticka första maskan både första (räta) hälvarvet och andra (aviga) hälvarvet. Lyft maskor i början av varven på varv 3 till 22. Stick nr 3 på rätvarven sticka nr 2,5 på avigvarven. 24 varv. Sticka första maskan på sista avigvarvet.
Hälförkortningsvarv. Sticka första maskan på första varvet. Sticka med 8 mittmaskor. minska i “slutet” av varvet med “sticka ihop 2 vänd lyft”-metoden. Sticka sista maskan istället för lyft på sista aviga varvet.
plocka upp 12 maskor på var sida hällappen. Sticka ett varv. Minska i sidan näst sist 2 maskor tillsammans på sticka 1 och näst först med överhopstagning på sticka 4. Minska vartannat varv tills det är 48 maskor totalt igen fördelat på 4 stickor med 12 maskor på varje sticka.
(funderingar: vet inte om det blir bättre av alla dessa sticka istället för lyfta maskor. Möjligen blir den bättre ögla att ta upp i. Kanske ska sticka rät sist i avigvarvet och lyfta vända för att bättre saker att ta upp maskor i)

Foten: Sätt en markör i sista minskningsvarvet för att lättare kunna räkna varv om du får för dig något sånt. Sticka foten runt på 48 maskor till fotlängden är 12,5 cmmätt från hälens bakkant. Minska för tån. På sticka 1 och sticka 3 sticka den tredjesista och näst sista maskan rät tillsammans. På sticka 2 och fyra stickas 1 maska lyft nästa mska sticka en maska och dra den lyfta över den stickade. Minska varannat varv tills det finns 6 maskor på varje sticka 24 maskor totalt. Sy ihop tån med maskstygn.

Tips för hur man gör maskstygn finns bland annat på sidan Barbros stickning