I artikeln filtar på utflykt skriver jag om hur jag beställer och till slut får de av den nyblivna familjen önskade filtarna. Jag blev lite förvånad dock när jag fick länken. Det här var inte en av de produkter som dök upp bland alla dessa hundratals måste-ha-produkter som saluförs till nyblivna föräldrar och deras föräldrar när jag surfade runt för att leta information om små barn. Där var det istället en helt annan filt i ett helt annat material som var helt livsnödvändig.

Jag frågade lite nyfiket den nyblivna mamman varför det önskade sig just en sån här filt. Det svar jag fick var det jag förväntade mig. De har sådana på BB. Det som slog mig var att om de fått sina barn under mindre dramatiska förhållanden eller om de bott tio mil norr ut så hade det blivit en helt andra produkter och en helt annan filt de önskat sig. Dock hade motivering varit den samma. De har sådan på BB.

På Akademiska i Uppsala rekommenderar man troligtvis produkter framtagna av före detta anställda. I Solna använder man produkter från ett i kommunen liggande företag. Hur det är på andra håll i landet vet jag inte. Det är dessutom möjligt att båda sorters produkter finns på båda ställena.

Materialen i filtarna är ganska olika. Den ena innehåller ett högteknologiskt-material medan den andra innehåller en ekologiskt specialull. Som teknikfreak var jag glad att familjen ville ha de högteknologiska framför de ekologiska men i slutänden är det ju föräldrarna som ska bestämma.