En betraktelse över fenomenet singulära strumpor. Det finns många historier om hur den makalösa strumpan uppkommer, de flesta berättelser innehåller en tvättmaskin eller torktumlare. Min favoritvariant är den att tvättmaskiner i själva verket är teleportörer men det är bara strumpor som upptäckt detta. Strumporna hoppar glatt mellan hushållen genom dessa maskhål medan vi människor undrar var strumpan tog vägen. Vi utgår nämligen ifrån att det fanns en andra och inser inte att de här är en ny som dykt upp i vårt hem alldeles själv, singulär och på egen hand (fot?).

Min bekant från kalsonginlägget som först fick mig att sitta på händerna och sen skriva här hade en annan tes. När du tvättar stumpor (sic) i 60-grader ökar den statistiska sannolikheten för att en av strumporna i ett par försvinner. Visste du det? Va? Va? Va? :)

Det var en för mig helt ny tes. Lite nyfiken undrar jag om hen gjort egna undersökningar i ämnet trots att jag vet att personen förmodligen har mycket begränsad erfarenhet att tvättmaskin. Svaret är nej. Hen avsikt är följande: Nej, jag försökte bara fortsätta förflyttningen av diskutionen från kalsongerna till andra plagg… Det är ingen som tar upp den kastade strumpan och fortsätter diskussionen där. Jag ids inte ens svara och fråga varför personen tar sig friheten att försöka förflytta “diskutionen”. Det är min tråd, på min vägg, som jag startade och den handlade om kalsonger och dess märkning inte om försvunna strumpor. Jag bryr mig inte ens om att påpeka stavfelet.

Om min skrivglada och felstavande vän inte har så stor erfarenhet av udda strumpor och tvättmaskiner så har jag desto mer. Jag funderade över teorin om 60 grader ökar bortkomigheten. Hur tvättade jag strumporna i Skärholmen? Där hade vi i och för sig centrifugen i tvättstugan som åt kläder alldeles på riktigt. Nu kan den inte ha glufsat i sig alla de strumpor som var försvunna för oss. På slutet hade vi nämligen en flyttkartong udda strumpor. Det var där jag gav upp och slängde alla udda strumpor och började på nytt.

Så kom igen och diskutera hur strumpor försvinner när du slängt en flyttkartong med singlar. Innan dess kommer jag inte att lyssna på dina argument om hur det går till.