Nanowrimo kortversionen.

Min bekant spammar sönder min tråd på facebook igen. Jag sitter på fingrarna för att inte skriva något elakt. Sen inser jag att jag kan skriva här.

Jag gräver i tvättkorg i slutet av hostlovet. Det är bra om familjen har kläder när arbetsveckan börjar på måndag igen. Sonen och jag har tillbringat veckan iklädda sängkläder den mesta tiden. Vi gjorde en lite utstickare i torsdag men det sällskapet vi då träffade har sällan några krav på hur kläderna ska se ut. Kläderna bör täcka de mest privata kroppsdelarna, sen fyller man på tills man inte fryser längre.

Jag tvärfyller min åttakilosmaskin med svart tvätt. Hur länge sen är det jag tvättade egentligen? Sonens blå jeans får inte ens plats utan får ligga till nästa omgång, maken fina svartvitradinga kalsonger får också stå över. Nästa maskin är sonens blå byxor och de blå och lila tröjor som normalt går med det svarta. Jag vet inte hur mycket jeansen fäller så jag skippar att stoppa i den svartvita kalsongerna den här gången också. Nästa maskin är vitt 60. Den här gången är det inte det vita utan det svarta jag bekymrar mig för när det gäller kalsongerna. Sonen har fått en besvärlig fläck mitt på sin vita t-shirt och jag tänker ta till brutalmedtoden 60 grader och vittvättmedel för att försöka få bort den. Jag är dock lite tvesam till vad vittvättmedel gör med svarta detaljer på finkalsongerna.

Nu börjar jag bli lite trött på detta underplagg som inte passar in i någon tvätt. I Brist på bok på muggen roar jag mig att läsa tvättlappen. Fintvätt 40 grader, tål ej torktumling. Men va f-n. det underkläder, bomullsunderkläder. Det är inte Beppe wolgers blommiga poetkalsong-märke vi pratar om här, det är den råbarkade sportprofilens underkläder.

Efter att ha beklagat mig på fejjan får jag lära mig att det heter fegmärking och tydligen är ganska vanligt idag. Vad det beror på vet jag inte. En idé om varför som inte låter helt osannolik är att det skulle vara en miljögrej. Den går ut på att det är miljövänligare att tvätta i 40 än i 60 och det behövs ingen förtvätt. Förmodlgen är dessa plagg som blir rena även i 40 grader inte särskilt smutsiga och det skulle nog räcka med en vädring istället för tvätt.