Vanor och ovanor sitter himla hårt ibland. Ligger i sängen och svär över att jag som vanligt glömt stänga dörren till badrummet och tvättmaskinen låter illa. Jag kommer förmodligen som vanligt somna om och glömma min tvätt när maskinen tystnat.

Nyss stod jag inne i badrummet och gruffade över att maken som vanligt inte vikt ner skjortärmarna på skjortorna innan han lagt dem i tvättkorgen. Sen ändrar jag mig och ser istället det positiva i att han lagt sina smutsiga kläder i tvättkorgen till skillnad från sonen som förvara sin smutstvätt i sängen. Det är inte så dumt det heller egentligen för då vet jag ju var jag ska leta. Jag menar till skillnad från min smutstvätt som ligger utspridd över hallgolv, sovrumsgolv och en hel del på golvet inne på lilla toaletten.

Man kan ta det hela till ytterligare en nivå och se det positiva i att det finns smutstvätt överhuvudtaget. Det betyder att familjen ibland byter till andra, förhoppningsvis rena(re) kläder.