[bild]

Katarina köper SLkort

[bild]

Rasmus uppklädd

[bild]

Jag bestämmer själv vad som hör till

[bild]

Midsommarlunch

Jag hoppade som sagt folkdräkten till påsk. Även nästa besök hos samma människor skedde i vanliga kläder. Det hade kanske varit rätt med folkdräkt fast det var några dagar kvar till nationaldagen men dagen sammanföll med Ångas dag. Ett besök på Ångas dag var upphovet till “Varför har du klätt dig till påskkärring idag”.

Moa och jag gjorde ett jättegräv i linneskåpen och hittade den försvunna särken till folkdräkten. Eftersom den bott i linneskåpet tillsammans med saker som tvättas med Moas tvättmedel och sköljmedel doftade den annorlunda och jag ville inte lägga in den tillsammans med resterande dräktdelar innan jag tvättat den med mitt tvättmedel så att den luktad rent på rätt sätt. Risken var annars att lukten skulle sätta sig i övriga delar av dräkten och min näsa skulle ogilla det hela. Jag vill helst inte tvätta västen så mycket i onödan. Att slänga en nytvättad särk i tvättmaskinen bara för att den luktad fel kändes inte heller rätt, miljövän ni vet, så jag tyckte jag kunde använda den en gång, gärna utomhus, innan så den behöves tvättas.

Midsommaraftons morron slöläser jag facebook och kollar på bilder som folk har postat. Fina midsommarkransar och lite folkdräktsaktiga kläder. Jag bangade grabbarnas utflykt för att fylla på SLkortet några dagar tidigare så jag har inte hunnit fylla på mitt och jag behöver det måndag morgon. Där någonstans kläcks idén om att dra på sig folkdräkten för att gå till tunnelbanestationen och fylla på SLkortet. Som en dum idé men jag postar det i alla fall som en tänkbar midsommaraktivitet för mina vänner att se.

Naturligtvis fattas det ett snöre i särken. Det fattas alltid snören i dräkten men som tur är har jag komponerat den själv och bestämmer själv vilka delar som ska användas och hur det ska se ut. Jag hittar faktiskt ytterligare en särk på vägen med fast halskant men den känns för trång i halsen trots väl tilltagen urringning så jag sätter mig ner med säkerhetsnål och tålamod. Eftersom det bara är en tillfällig lösning och jag känner mig extra känslig idag drar jag i ett resårband. Samma resårbandslösning som jag har i den blommig blusen jag använde på födelsedagskalaset som jag skrev om. Den blusen har dock inget behov av att se historiskt korrekt ut för någon tidsperiod.

Det slutar med att jag gör det som började som ett skämt. dessutom får jag Rasmus med mig som helt på eget bevåg också klär upp sig i fina kläder. Midsommarfina vandrar vi genom vår stadsdel.