[bild]

Katarina provmöblerar

[bild]

Rasmus demonterar saker som sitter ivägen

[bild]

Dörren färdigblockerad

Om Katarina inte kan ta sig till hyllcenter och hem igen medförande lämpliga hylldelar får Katarina nöja sig med andra hylldelar från andra delar av Kungsholmen.

Vi tillhör inte Göran Hägglunds “Verklighetens folk” så vi har inte råd att köpa varsin lägenhet åt barnen därför får vi med jämna mellanrum hem en son som inte kan bo kvar i sitt andra eller tredje eller femtifjärdehands boende. Men det här ska inte handla så mycket om politik och bostadsbrist utan om inredning.

MammaN med blick för inredning klappade på en vägg hemma hos oss och sa: Här skulle det passa med en pocketbokhylla.

Sen dess har jag planerat bokhylla för pocketböcker där. De har jättefina grunda hyllor på hyllcenter som skulle passa. Tyvärr skulle en hyllcenterhylla behöva ytbehandlas för att riktigt passa in där så det har inte blivit av än att jag skaffat någon. Under tiden hamnade det en annan liten grund bokhylla där. Sen kom nån på att den där bokhyllan har en kompis som kan stå under eller ovanpå. Leta, leta. Hitta!

Förutom bokhyllor för bokförvaring är möbler för klädförvaring också en ständig bristvara hos oss. Senaste tiden har det varit Martins kläder som varit husvilla. Jag funderade och funderade och insåg att han aldrig sitter i fåtöljen. Om man tar bort fåtöljen och ersätter den och nattduksbordet med en röd byrå borde det bli bättre. Problemet vara bara att en röd byrå bor i ett förråd en biltransport bort. Det problemet löste sig av att en av sönerna skulle flytta kompis och mög runtrunt i helgen och hade koll på att mamma ville ha transporthjälp också.

Nu är det här mina söner och de har koll på sin mamma. När han stod där med byrån såg han att den hade sällskap av två vita bokhyllor. Då ringer man mamma och säger: Det står två bokhyllor här ska du ha dem med? Det finns en brun byrå också.

Möbelsnickarens dotter har koll på sina möbler. Jag vill ha den ena. Den som är högre och smalare och som det går att sätta hyllorna var man vill i. Den som inte har ett fast mellanplan. Efter att ha mätt byrån respektive vägg i var sin ände av telefonen bestämmer jag att även en brun byrå får följa med. Den andra bokhyllan vill jag helst inte se någon mer gång alls om jag slipper.

Den vita bokhyllan smal och hög smet in så fint på väggen där det var tänkt att det skulle stå en pockethylla. Visserligen sticker den ut ett par centimeter i dörrhålet och det fattas ett antal hyllplan för att kunna göra den till pocketbokhylla men jag kommer aldrig att hänga tillbaka den där försvunna dörren och vi har stora böcker också.

Den bruna byrån hamnar som ett något högt sängbord åt Martin. Lite udda kanske men vi provar det så länge. Över blev då en röd byrå och två små hyllor. Jag provmöblerar lite framför den där dörren de andra tycker att man kan sätta igen men jag inte är så pigg på att blockera.

Eftersom dörren i alla fall alltid är blockerad av mög som jag häller där så spelar det ingen roll egentligen, så jag ger upp. Ska den blockeras kan det lika gärna göras snyggt.