[bild]

Stärkelsespray

[bild]

isärmonterad korthållare

[bild]

halvstickad socka

[bild]

delar av gårdagens tygskörd

[bild]

röda och svarta tyger som ska bli nya korthållare

Måndag morgon. Har jag lovat att väcka barnet som ska till skolan?
Jag är visserligen vaken, mer vaken än jag brukar vara på morgonen. Jag har varit uppe och åkt iväg två dagar i rad för att gå på kurs så kroppen tror nog att det här är nya ovanor och försöker vänja sig. Det var mer segt igår.
Det är ett slags bedrägligt vaken. Jag kan stå på benen och håller ögonen öppna men ser inte den stora lila tygbiten som hamnat lite vid sidan av de fyra andra jag köpte igår. I ett dvallikande tillstånd har jag koll på vad burken med stärkelsesprej står men minns inte att jag äger en linjal som är 30 centimeter bred och precis vad jag behöver till mitt projekt.

Ett halvt öra mot badrummet och sonen som duschar. Dusch på, dusch av, dusch på, dusch av, blöta sig, tvål in sig, skölja av sig, tvätta hår, skölja av sig. klockan går. Skickar iväg maken till sin skola, där han jobbar, och lovar att jag håller ett öra på sonen och bistå med handräckning när det behövs.

Hittar en annan snygg rödsvart tygbit som ocks skulle passa till korthållare men är inte kapabel till att tänka ut hur jag ska skära till den. Bestämmer mig för att stärka hela biten. Har kvar bitar av samma tygbunt som jag har gjort stärkelseprov på tidigare någonstans i mina gömmor. det är ett ganska tunt tyg så en korthållare i det tyget kanske inte håller mer än en månad i det tyget men den blir attqans så snygg.

Nu behöver jag en sopsäck för att kunna komma vidare. En sopsäck som jag ska klippa isär och skydda balkongbordet med för jag tror inte jag ska sperja stärkelse inomhus på grund av min allergi mot diverse sprej. fast med tanke på hur det stackars balkongbordet, som något inte egentligen är ett utomhusbord, mår kanske lite stärkelse skulle piffa upp. När du, som jag, är bordsamlare så måste du göra något drastiskt till slut för att använda upp dina bord. Målade träbord på balkongen, årter runt. Stryka med ångstrykjärn med fanerbord som strykbräda. Visserligen med mormor yllefilt som mellanlägg men den gick inte hela vägen ut i kanten så det blev fula vita vattenmärken också förutom att faneren släppte.

Lite foton som dokumentation och som illustrationer här är också bra. Fördelen eller nackdelen med en ny dator igen är att man kommer ihåg att det blev fel förra gången. fota alla bilder du ska och lägg upp dem. Töm minneskortet till kameran mellan och sen lägga in nya bilder i datorn så slipper du skuggkopior av gamla bilder som tar plats i din lilla dator. Vad var det jag skulle fota nu då? Tygbitar, sockor, det var något mer…

Nu har i alla fall sonen kommit till sin skola så jag kan somna om eller göra vad jag nu sak göra i goda ro. Att fota det jag ska och skynda mig att lägga in bilderna på macen när han för en gång skull inte sitter limmad framför den verkar som en bra idé.

Gonatt.

(Ett litet problem bara. hittar inte kameran.)