Söndag morgon. Upp i god tid men strular omkring hit och dit och blir sen i alla fall. Hela tiden ligger de 14,5 cm och gnager sen gårdagens övningar. De andra snackade ju om 13,5. Det tog hela gårdagens lunch att lista ut att 0,5 gånger roten ur två blir ungefär 0,7 och så gånger två åt vardera hållet så blir det 1,0 repektive 1,5 cm. Fast då gällde det 10,5cm respektive 9,5cm.

På dagens program stod blockhusrutan. (Det stod nog mer men det var vad jag hann med.) lite historik och exempel på hur det blir vid sammansättningar föregick teori och beräkningar. Ni vet hur det är när man ska titta på tavlan, tänka och anteckna samtidigt. (sa jag att det var söndag-morgon?) Vis av teknis och det är nog inte bara jag som inte förstår vågar jag ställa dumma frågor. Hur får du 6 plus tre och tre och tre till 24? Svaret var att vi skulle sy runt som hon så fint ritat och pekat på när jag tittat ner i mina papper. 3+3+3cm färdig mått sydda resmor runt en 6 cm färdigt mått 6 cm mittbit blir 24.