[bild]

Benjamins bild av farmor

Lyckades fånga dagens sista russinbuss. Den hade redan lämnat hållplatsstolpen men jag viftade glatt och den stannade. Det stod Högdalen på den men den gick till Svedmyra. Just då var vad som helst bättre än en fotvandring till Stureby. Vid Svedmyra såg jag bakänden på Hagsätratåget och nästa skulle komma om nio minuter. Martin beklagade sig sist. De har verkligen tiominuterstrafik här ute. Jag som är född och uppvuxen i Hagsätra och van vid tolvminuterstrafik tycker att tio minuter är kort väntan.

Det stod nio minuter en stund, då var klockan 16 ungefär. Sen stod det nästa tåg 16.34 och sen slocknade skylten och sen hände inget mer. Bara lite stressad. Jag skulle ha varit på dagis redan. Ner till spärrvakten för att höra vad som är på gång. Ja, jag vet, tunnelbanan på gröna linjen är konstig den går över jord istället så man går upp till perongen. Spärrvakten hade ingen aaning. Hon hade inte hört något. Det hade inte vi resenärer heller. Jag undrar vad hon hade den jättestora skärmen till inne i kuren men jag frågade aldrig högt. Hon sneglade på den i alla fall och verkade besvärad över att en kund kom och ville ha service. jag slutar aldrig att förvånas över dessa människor med serviceyrken som verkar så besvärade när man stör dem i deras yrekesutövning genom att vilja att de utför sitt jobb.

Nå till dagis kom jag och därifrån kom vi i en något lägre takt. Det är full fart på Benjamin men inte nödvändigtvis framåt hela tiden. Som farmor kan man låta den lille herren få lite större friheter. Mitt jobb är bara att ta hem honom från dagis, ge honom mat och stoppa honom i säng eventuellt med ett bad instoppat någonstans däremellan. Rullning på lerblött golv inne på ica räknas inte som bad. allt annat som tvätt, städning och inhandling av dasspapper överlämnas med varm hand till hans mor.

Nån gång mellan 22 och 23 är det vaktavlösning och dax att försöka ta sig hem. Jag har lärt mig att jag ska söka Rågsved-Parkudde i sls reseplanerare för att få alla bussar åt båda håll. Sen tillkommer att kunna läsa var det är tänkt att att man ska kliva av tunnelbanan. Jag klev alltså av i Högdalen istället för i Gullmarsplan och upptäckte att min buss skulle gå om 25 minuter. At stå i vänthallen i tjugo minuter i högdalen tillsammans med övriga väntanden kan göra en både hög och onykter bara genom att dela luften där inne. Tillbka och förbi Rågsved med 143 som var nästa alternativ i reseplaneraren om jag missat tunnelbanan. 144 från Älvsjö. Bara för att jag skriver Parkudden behöver jag ju inte kliva av där. Tussmötevägen var mer lockaden än att bestiga hala götalandspulkabacke. Någonstans i höjd med Parkudden möttes i alla tre bussarna…