Jag var gräsänka halva förra veckan. Det betyder att jag måste jaga min egen mammut samt mata mig själv. Det gick riktigt bra fram till söndag eftermiddag fast det började lite tveksamt med att jag tyckte jag sovit färdigt kl 1 natt mellan onsdag och torsdag. Rasmus nattade nämligen mig innan han gav sig av till nattåget.

Torsdag är sushidag. Att ta sig in till stacken var inte att tänka på, alldeles för halt, men sushi från det lokala haket kanske möjligt. Halva världen var en hockeyrink. Skridskor hade varit den bästa fotbeklädnaden. Sushihaket ligger brevid tygaffären så som belöning för att ha tagit sig ända dit får man gå in och titta. Jag tänkte inte köpa något. Det gjorde jag inte heller men innehavaren gav mig en icamaxi-pappkasse tygbitar. Det är fem kilo enligt badrumsvågen. Sushi och tygbitar, mums.

Fredag morgon lyckas jag vakna just morgon. Världen var fortfarande hockeyrink. Jag behövde fortfarande mer får till Martins kudde och eventuellt får till en kudde av Hessly-tygerna. Om man tar Russinbussen till Bea behöver man inte gå så långt. Mellan klockan 9 och 9.40 då bussen går hann det bli snöstorm. Översnöad isbana är spännande. Ut kom jag i alla fall och i dagsljus till och med.

På eftermiddagen kom mammaN och lilla l. MammaN hjälpte mig att sortera gamla tygbitar och sa att nu kan du slänga lika mycket tygbitar som du inte gillar som det du fick. Martin och lilla l hjälpte till genom att hälla kaffe på två täcken. Jag har slängt det ena, jag tror att det andra också kommer gå i sopen.

Lördag lyckades jag äntligen ta mig till coop och handla. Sen tog orken slut. I måndags kom mammaN på en strålande idé. Lär Martin laga mat. Ni har ju en ugn nu. Från frysen in ugnen. Så i tisdags gjorde Martin och jag coop och handla lite alternativ till billys.

Sen i onsdags har jag hållit mig inne. Jag törs helt enkelt inte gå ut. Det finns så mycket att göra hemma. Så fort jag tar i en sak kommer jag på andra saker som borde göras. Idag har jag i alla fall sytt färdigt den första kudden av Hessly-tygerna. Den rymmer en och en halv påse får.