Jag har tygbitsköpförbud om det inte är specialtyger jag köper. Normalt sett är detta mellanlägg, vadd, kantband och så vidare. under syfestivalen utökades detta med tyger med speciella mönster. Tyger med mönster av musikinstrument, verktyg eller bokstäver är väl speciellt?

Det blev en hel del mönster också. Jag måste ju sy något av alla tyg. MammaN säger att jag måste ha en plan med det jag köper så det har jag med det mesta. MammaN ska få en syväska och en sykorg. För säkert skull var hon med på fredag för att bevaka att jag inte förköpte mig. På söndagen var Rasmus med som övervakare.

Eftersom jag jobbar med köpta mönster kan jag inte fota och lägga ut tillblivelsen på grund av upphovsrätt. Färdiga produkter med egen tvist och länk till mönster och tygföretag kommer så småningom.

Just nu är kameran på semester i Rågsved så jag har inte dokumentert för egen del heller. Det kan vara bra med bilder och anteckningar till nästa syomgång. Klipp tyget lite längre eller bredare och klipp ner sen för att undvika överraskningar är en bra sak att skriva in i sitt mönster.

Så hur gick det då med specialtygerna. Extra tjockt ocj hårt mellanlägg inköptes. Tillsammans med ett av Hessly-tygerna, ett tyg med sy-tema-mönster, ett nyinköt med saxar och nålar samt ett mellanlägg som legat i mina gömmor sen 2002 blir det en sykorg. Det vill säga nya tger för att använda ett gammalt specialtyg.