Gårdagens inägg om tvättmaskinen verkar ha blivit uppätet. Nytt försök idag.

Tvättmaskinen och dess kompis torktumlaren kom igår. Två något hattiga män försökte få in dessa i badrummet. Den ena, vilken verkade ha rätt att pilla i kontakter, hade ett favorituttryck. “Det går inte” var hans mantra.

På något sätt gick det mesta ändå tillslut. Jag tyckte det var väldigt sött att han inte tyckte det dög med mig för att tala om att det fattades en grej i eldosan. Han stod där bakom maskinen och frågade: kan du komma? När jag svarde jaa, så sa han, nej, inte du din man. Nåja, Rasmus var ju hemma just för attt ta emot leveransen och övervaka installationen. Det var väl lite pinsamt för installatören att jag där på andra sidan makinen utan insikt i kontaken lyckades förstå vad den saknade grejen var och försynt frågade om det var en dragavlastare han ville ha efter att Rasmus tittat och och sagt, aha. Dagens ord dragavlastare. (Jag lät bli att säga att det inte skulle spela nån roll om den fanns där om han gjorde rätt och hade jordsladden dubbelt så lång som de andra…)

Igår fick maskinen gå tom ett varv. Idag var det dax för skarp körning. Rasmus erbjöd sig att bära in tvätten i badrummet. Jättesnällt eftersom bära fortfarande inte är min påse. Det hade varit ännu bättre om Rasmus kommit ihåg att tala om var han ställde de tre paket tvättmedel vi köpte i fredags. De har har stått jättefint innanför dörren sen dess och ingen har ställt dem på sin plats. Igår flytttade Rasmus på dem för att tvämaskinen skulle komma in. Uppenbarligen har vi olika uppfattningar om var tvättmedel bör stå. Jag letade i badrumsskåpet och i köksskåpet där jag brukar ställa tvättmedel. Jag var tillräckligt arg, och ville få tvätt klar innan jag ska åka iväg idag, för att ringa Rasmus trots att han körde bil. Naturligtvis svarade han inte. Nyss ringde han och frågade vad jag ville. Då hade jag redan hittt tvättmedelet i klädkammaren. Nytt ställe. Nu förvar vi nog allt utom just kläder i klädkammaren. Den heter nog förådet-datorhallen egentligen.

Tvättmskinen verkar ha samma egenhet som diskmskinen. Ganska tystgående men långsam. Snabbtvätten igår. Kort program 1.32 enligt klockan på maskinen. 60 grader normaltvätt idag verkar enligt samma klocka ta 2.16. Det är möjligt tt det inte är tid den visar, eller tid in någonannan enhet än vi är van vid. Diskmaskinen tar normallt nittio minuter på sig. Ekologisk disk tar det dubbla, tre timmar. Jag har aldrig förstått det ekologiska i detta så jag kör normalprogrammet.