Strumpmonster, det där som sägs bo tvättmaskinen och äter upp den ena av två strumpor känner de flesta till. Jag tror inte det bor och jagar endast i tvättmaskinen utan i hela hemmet. Vårt är förmodligen fortfarnade kvar på
Kungsholmen och livnär sig på där glömda strumpor.

Jag vet inte om det är lägenheten eller något annat som ibland försnillar saker för kortare eller längre perioder. Allt från yttepyttesmå skruvar till hela gungstolar försvinner spontant för att sen dyka upp igen. Den försvunna perioden kan varier mellan timmar och år. Under denn tid finns prytteln inte att finna hur noga man än letar.

Idag upptäckte jag en ny typ av företelse. Saker som dyker upp i ens hem. Plötsligt har vi en hel bananlåda med någon slags hushållsmaskin. En såndär liten fånig hushållmaskin som har hur många tillbehör som helst men själva behållaren att blanda, mixa och joxa i rymmer i bästa fall tre deciliter.

Vi tror att det är en flyttkartong som kommit fel förr året och ska återställa den till Ronja nu i veckan när vi får lån bil. Lyckligtvis är inte Ronja hemma heller och kan protestera. För att vara på den riktigt säkra sidan kan vi sätta på en grttis på födelsedagen-lapp på härket också.