[bild]

Tvätta tygbiten

[bild]

Torktumla tygbiten

[bild]

Färdig väska

[bild]

Den är vändbar

Jag har varit på väg till tygaffären i flera dagar. Kommer inte iväg eller så har de inga bra tyger. Egentligen får jag inte köpa nya tyger alls förrän jag använt upp de gamla. Jag får bara köpa specialtyg. Kompisen var här och blev förtjust i den andra syväskan. Hon kunde inte bestämma sig för om hon ville ha den själv eller möjligen ge den till sin syster i julklapp, eller möjligen till sin andra syster. Därför är jag på jakt efter liknade tyger så det räcker till tre väskor om det skulle behövas. Det går inte att sy tre exakt likadana väskor, det är tråkigt. förresten räcker inte tyget till det heller.

I onsdags han jag med att besöka Söder tyger och Panduro i stan utan att hitta rätt tyg. Söder tyger hade lite andra spännande saker men hur lång kö so helst. Panduro hade ingenting. Inte ens något lockade julpyssel. Jo lång kö hade de också. På väg hem när allt hade stängt hittade i tyg på pysselaffären i Liljeholmen.

Duktigt nog tvättade jag tygbitarna innan jag satte igång att sy av dem. Det blev en liten vändbar tygkasse i två blå tyger.