Efter två veckors nollning på hösten brukar overallen åka in i garderoben och bli bortglömd. En och annan avdammning för nollegasquer och lussepre förekommer men då har jag fortfarande koll på hur den ser ut.

Att ta fram den nu såhär på vårkanten till en fest vi bara ska gå på. Det vill säga ta fram S-O-S, Scmeck-Overall-Sångbok och ge sig iväg…

Riktigt så enkelt är det inte. Jag hade koll på var overallerna var. Bakom sovrumsdörren i lägenheten på Kungsholmen. Lyckligtvis den lägenhet vi fortfarande har kvar på Kungsholmen. Där hänger snyggt och prydligt tre teknispyjamaser, två vita och en spräcklig. So far so god.

Det världigt vad kort mitt högerben är. Här är visst ett grönt ben men det fattas en decimeter ändå. Det gröna benet är för säkerhetsskull även tvättat. Nu är det nog ingen fara med its ljusgröna att de släpper färg. Byter man till sig en bit CL ska man nog köra den i tvättmaskinen så den släpper överflödig färg. Det samma gällde data förr i tiden när de färgade själv. (Min CLoverallär naturligtvis körd i tvättmaskinen minst två gånger trots att färgningen skedde i balja utomhus (tvätta overallen? nej, det var en del av färgningsproceduren innan märkena sys på).)

Nu är det naturligtvis lite fusk att ha en bra symaskin och sykunskaper samt lite overallsdelar över från en slaktad fysikoverall. Nu har jag två långa ben igen. Rasmus overall är en helt annat problem. ny ovve under märkena? Rasmus får frågor om varför han sytt märken på varandra. Det är inte han det är jag som gjort det, helt enkelt för det finns ingen overall att sy märken på där under. Den ndra vita overallen är faktiskt just en ny overall under märkena. Vår vän E-89a köpte sig en ny när han tog examen. Vi kallr den “Historieförfalskningen”.