Syr du fungerande dockblöjor undrar Rasmus och tittar på mitt projekt. Japp,en beställning från lilla l. Ja jo hon har ju fungerande dockor så det är väl bäst…

Att dockan fungerar fick jag och hela hamburgerhaket reda på när vi skuller gå därifrån. Stora L och lilla l tjöt om vem som skulle sitta i vagnen och dockan fungera som en riktig bebis och sympatigråter när den hör andra som gråter eller är högljudda.

I fredags var jag hem till lilla l med en bunt färdigsydda tygblöjor. De räckte precis så att alla dockorna har varsin som hon ville. Jag kände mig lite skylldig till innehållet i hennes dockklädeslåda. Trosor och ryggsäck är kreationer vi sytt. Strumpbyxorna är jag också skyldig till men de har jag köpt i en leksaksaffär vid Odenplan. Däremot svär jag mig fri från de rosa lacksskorna.

Det dåliga samvetet räckte inte så långt, så igårkväll skulle jag sätta ingång att sy en matchande klänning av tyget som blev över från dockblöjorna. Det visade sig lättare sagt än gjort. Det fanns inte ett enda dockklädesmönster av rätt sort på något lättåtkomligt ställe i lägenheten. jag vet att jg förra sommaren hade två likadana dockklädesböcker i två olika vardagsrum. Men det var då. Sen dess har båda dessa vardagsrum blivit nerplockade i flyttlåda och bara delvis uppackade. Vad som däremot flutit upp var Ken och Barbiemönstena. Det vore kanske rättvist att sy något till Stora Ls actionman. et får bli en lagom grön sovsäck.