Provexemplaret till sovsäck blev bra. Jag kom ihåg att lägga till sömnsmån innan jag klippte så hela actionman fick plats.

Orken har varit lite si och så de senaste veckorna så jag har inte tagit mig till stan för att handla. I torsdags påväg till hem till lilla l passerade jag den lokala sybehörsaffären Hesslys, som mest är en gardinaffär. De visade sig ha 30 cm långa delbara blixtlås. “Vilken färg vil du ha?” Två bruna och två blå. (och ett stort hål i plånboken.)

Idag skulle jag sätta igång mad att sy ihop de utklippta delarma med de nyinköpta blixtlåsen. Jag rådfrågade Rasmus vad han tyckte och sen gjorde jag som jag tyckte och det blev naturligtvis fel. Bara att sprätta och gör om. Om man har en sprättkniv vill säga. Sprättknivar liksom stoppnålar verkar var engångsartiklar i min värld. Har Hesslys sprättknivar? Har de öppet en lördagseftermiddag?

Frisk luft är aldrig fel så en liten promenad kan ju aldrig skada, så vi strosade iväg mot vårt lilla centrum. På vägen inspekterade vi var den nya parklekslokalen kanske ska ligga. När vi kom fram till tygaffären var klockan ett par minuter i sexton. Ingen öppetflagga utanför men belysningen på i affären. Rasmus tog i dörren och konstaterade att det var låst och att de stängde klockan fjorton. Innehavaren var dock kvar och pysslade med något. När hon såg oss öppnade hon affären och undrade om vi ville handla något. Sprättknivar sa jag.

Numer äger jag fyra sprättknivar, eller gjorde i eftermiddags åtmistone.