Det var mässan med stort M, syfestivalen, för oss tygtokiga på älvsjömässan i helgen. Jag kunde dock inte uppbåd lust och ork att gå dit. Det finns ingen andledning att skaffa fler tyger och garn när jag har ett berg av flyttkartonger med blandade garn, tygbitar och andra textiler. Tyvärr är en del av detta material kontminerat med någon konstig lukt som troligen innehåller något jg inte tål. Rädslan för att det ska “smitta” till andra saker gör också att jag undviker att skaffa mer tyg. Jag vet inte heller hur tyg och kanelkartonger (typ av lagom stor papplåda) går ihop. Det har hänt att fina förvaringslådor givit ifrån sig lukt och förstört tyg.
Så vad hade jag för mig då istället för mässa?

I fedags var det köket som lockade. Plockade och fixade. Förra veckan var en, det är någonting varje kväll-vecka. Framemot redag så är porslinet och kastrullern slut…

I lördags var vi på födelsedagskalas och åt tårta. på något sätt måste vi ha missförstått det där med födelsedag. Vi hade ingen present med oss när vi kom men födelsedagsbarnets synt med oss hem… det var ju vi som skulle göra oss av med saker.

söndag mitt på dan gick vi på upptäcksfärd längs Götalandsvägen. efter att ha sett bakänden på en buss som örmodligen var 144 upptäckte vi att både 144 och 165 stannar vid Parkudden. Det blev 165 till Liljeholmen och sen vidare till Medelhavsmuset och Bagdad Cafe och western serier.

Helt utan tyg och garn blev helgen inte. Medelhvsmusets butik har massor av fina saker vävda av bland annat egypisk bomull. Jag har även tagit upp stickadet och virkandet på min filt, jag fäste trådaroch virkade på en diagonal/rad till och har nu 21 ihopvirkade rutor.