Ungefär var tredje flyttkartong innehåller böcker. Tyvärr finns det inte bokhylla att bygga i samma takt. Rasmus och Mange byggde bokhylla i vardagsrummet i måndags. Jag gick iväg när jag tyckte det började se lite riskabelt ut. Mange stöttade det tunga skåpet med en axel medan han skruvade saker snett under. När jag kom tillbaka hade de byggt en jättefin och symetrisk hylla. De förklarade glatt att den inte såg ut som den gjorde förut… Nej det kunde jag se, den såg mycket tråkigare ut i mitt tycke, fast den var väldigt fin och symetrisk. Efter att ha fått över N på min sida så bestämdes det att en hylla skulle förskjutas om än inte med omedelbar verkan. Rasmus hävdade att det var svårt att utföra eftersom hyllorna var lite olika och det diffade på en milimeter här och där. Varvid jag blev skitarg och sa att det inte kunde vara omöjligt att montera upp den som den hade sett ut de senste femton åren. Nästa gång jag kom in i vardagsrummet var en hylla förskjuten och jag är mycket nöjd!

Jag har för länge sen bestämt oss för att vi ska ha Rasmus fantomensamling i den bokhyllan som nu står i vardagsrummet. Jag är nämligen trött på att leta, klättra och spela femtonspel när jag vill ha en viss tidning. vilket händer ibland när jag slösurfar på http://fantomenindex.krats.se/. De som har varit hemma hos oss vet hur det ser ut med ett stort öppet valv mellan datarummet och vardagsrummet, så det borde vara lätt att flytta böcker mellan datarum och arbetsrum, för planlösning se: http://rasmus.krats.se/2009/inflyttad. Det är bara det lilla kruxet att mitt mycket praktiska bord står på den mycket opraktiska platsen mitt i dörröppningen. lttså bär vi böcker från datorrummet genom köket ut i hallen och in i vardagsrummet. Motion är nyttigt.